913

Queixa Hospital Sant Pau de Barcelona

Comparteixo el meu testimoni

Bon dia:

Voldria presentar una queixa pel que fa a l'actuació de l'hospital Sant Pau entre el 4.02.2022 i el 6.02.2022. Exposo els motius de queixa a continuació:

*Em donaren per omplir el pla de part, diuen que és important però, després, ningú el va demanar.

*El part no va ser respectat: em van dir al segon cop que em presento amb contraccions i bossa a mig trencar: "si et quedes és per a que et posem epidural".

*Em trenquen el restant de bossa d'aigües sense avisar.

*Vaig demanar la cadira de parts anunciada al curs prenatal i la ginecòloga pregunta a la llevadora: "¿qué es una silla de partos?"

*Vaig parlar amb anestesistes prèviament per telèfon per la meva escoliosi i em van dir que hi havia un sedant alternatiu. Però, durant les 30h de part em van posar 3 epidurals i la 3a punxada em van tocar un nervi. Encara vaig a dia d'avui al traumatòleg per recuperar la totalitat de la mobilitat de cama i peu esquerres.

*Li van fer la prova del PH al fetus tres cops. La primera em varen dir: "és per veure si està cansada. Si no, podràs seguir espentant". Surt bé la prova, em diuen que no espente mentre elles no hi siguin. Tarden tant a tornar que li han de fer la prova un segon cop. I jo preguntant: és necessari fer una prova tant invasiva un segon cop si acaba de sortir bé? Em diuen que si, que fa massa estona i s'ha de repetir.

Espente malgrat que el resultat de la prova surt una mica baix. Res.

Li fan un tercer cop la prova. Surt bé. M'aconsellen una cesària.

*Una llevadora (n'hi havia sempre dos o tres) em diu: "vaig a buscar xxxx, ara torno". Torna amb olor a tabac. Ha fumat i em posa la mà olorosa (amb guant) dins la vagina.

*Cesària: em diuen que he de firmar una autorització, però no és fins que tinc el bisturí a tocar de pell que jo la demano per segon cop. Al final em donen el paper per firmar estirada sense cap suport i sense poder-lo llegir.

*Fa massa fred a quiròfan

*Més actuacions que no respecten el part: tallen el cordó quan encara queda sang i li diuen al pare “vine tindràs tu al nadó 10min pell amb pell mentre acabem de netejar la mare”. Van deixar el pare i el nadó sols a sala de dilatació amb la bata de quiròfan posada. Com ha de fer pell a pell amb la bata i tot sol?

*No hi havia habitacions disponibles i vam compartir una sala multiusos entre el pas de la sala de dilatació, a l'habitació quan va quedar lliure.

*Vaig demanar si poden fer la prova del taló estant al pit i em van dir que no. Jo estava mirant-la per la porta transparent, la van punxar tres cops a una mà i un cop a l'altra i li van donar sacarosa.

Una amiga va parir el 03.02.2022, també al Sant Pau. La prova del taló no li van fer a la mà si no al taló, i a sobre seu mentre prenia pit. Algú em pot explicar perquè no hi ha un únic protocol?

*Vaig demanar que no li fessin la prova de l'oïda en aquell precís moment perquè estava ben agarrada al pit i podia interferir en lactància ja que estava aprenent. Van dir que era important fer-la ja i van apegar-li tot de coses pel cap. Va durar molt i va tallar la presa de pit que tant havia costat aconseguir.

*Va passar una senyora a repartir formularis de inscripció al registre civil telemàtic i va preguntar si algú estava divorciat. És el cas del meu company. La persona del hospital va dir que no podria ser a l'hospital perquè ell és divorciat.

A posteriori, ens assabentàrem que és solament l'estat civil de la mare el que compta.

El tràmit cal fer-lo abans de 30 dies. Al registre civil no hi ha cita fins a març. A més, com ja han passat 72h, a l'hospital ens informen que ja no ho poden fer i que aquella dona no havia d'haver donat ni formularis ni cap explicació, que el protocol és que els pares baixin al taulell i és allà on se'ls dona el paper i se'ls informa.

*El dia de l'alta ens donen dues xeringues de llet artificial 60ml sense explicació de com fer-ho a casa i ens fan fora. La llevadora postpart, a posteriori, diu que 60ml per un nadó de dos dies és massa, havent perdut només un 8%.

*A l'alta ens donen un sobre amb un paper que conté resultats d'una altra persona. On queda la privacitat?

Malgrat totes les coses bones que he sentit abans i després del part a l’Hospital Sant Pau, aquest ha estat una experiència molt traumàtica.

Agraeixo que intentessin (o ho fessin veure durant 30h) un part natural i agraeixo haver aconsellat una cesària no d'urgència perquè pogués ser-hi el pare. Agraeixo els consells de lactància i el tractament de bastants persones del personal hospitalari. En particular, dos nois assessors de lactància que transmeten realment ajuda sincera i adequada en aquest tema.